Юнски случвания

Юни започна топло и весело, с детски рожден ден, в семейна среда. Напоследък се отдалечавам все повече от цинизма и студенината, които срещаме в ежедневието, доверявам се на живота и за моя изненада хората ме очароват с тяхната топлота и споделеност.

След като отбелязахме една годинка на земята на ангелчето Ана, дойде време и за третия К.Е.Ф. в Живота или третото излизане на сцена на непрофесионалната импро група К.Е.Ф. и Приятели. Всъщност през последните две години Импровизационният театър напълно промени живота ми. Срещна ме с много истински хора, които прераснаха в добри приятели; с мъжа, с когото споделям живота си вече година и половина и със самата мен – в различни образи и емоционални състояния.

Първия юнски уикенд посветихме на пролетно (мхм… една идея лятно) разчистване на дрехи, следобедно кафе със семейството, цвете за Гошо с приятели и децата им и най-сетне успяхме да сглобим и поставим 2-та дълго бленувани нови шкафа в кухнята. 🙂 Шест месеца след като се нанесох в Лозен, вече няма кашони из къщата. Всичко полезно и необходимо си има собствено местенце. Happy!

Последваха много първи неща – първият рожден ден на  Муки, отбелязан с празнична вечеря и кучешка торта-пастет; първото ми посещение на Toastmasters София, където се учим да се изразяваме добре и да говорим пред публика на английски език, в много подкрепяща среда; първите ни опити за танцуване на Кизомба, завършили неблагополучно за Кизомбата (оказа се, че сме се появили в курс за много напреднали), но благополучно за душата (разходка из София на свечеряване и спокойна, романтична вечер в Gelateria Confetti). За душата поръчахме и 10 пакета кафе – новата ни червена кафе машина Dolce Gusto Oblo ни доставя сутрешно и следобедно вдъхновение и сили да преследваме и най-смелите ни мечти.

Втория уикенд на Юни посветихме на басейн (а.к.а единственото възможно време за четене на книга), картинг (за първи път) и блеене. От време на време си трябва време за нищо-правене. Най-добре се консумира с добри приятели. И по възможност извън забързания град. Ние избрахме воден-парк Конза.

В средата на месеца, видяхме морето за първи път тази година. В Созопол. П. на работна конференция, аз на плажа 🙂 при жените и децата. И понеже близките ми приятели тъкмо започват да имат деца и нямам много достъп до общуване с 1-4 годишни фурии, се потопих изцяло в техния весел, цветен, пищящ, запечатан в стотици снимки, свят. От него успя да ме извади единствено края на пътуването и едно доста неприятно хранително отравяне, което ме държа 2 дена на легло и ме караше да мисля, че ще умра по време на целия път от Созопол до София. Има и такива дни.

Третият юнски уикенд беше highlight-ът в нашия месец. Изпълнен с празненства – два рождени дни & една приказно слънчева сватба – и любими хора. Започнахме в петък с импро/актьорски рожден ден. Много е вдъхновяващо да се доближиш и да общуваш с толкова талантливи хора, излъчващи много силен емоционален заряд. В събота моята любима Майка имаше рожден ден И бяхме на сватба извън София. Съчетахме празниците с рожден-денско сутрешно кафе & огромен слънчогледов букет, след което отпътувахме за село Бресник. В планината, на чист въздух, в едно малко спретнато, семейно хотелче, станахме свидетели на едно ново начало. Обляна в светлина, одухотворена от щастливи и красиви хора, сватбата беше наслада за възприятията и сетивата. Изобщо не мога да преценя кои от стотиците снимки най-добре отразяват емоцията, затова споделям всички, които предизвикват искрена радост в мен. Важното е любов да има.

Последната седмица посветихме на семинари (за Лидерството) и обучения (Toastmasters втора среща) и леко и плавно се потопихме в един много спокоен и не-забързан уикенд.

Поседяхме си в къщи, поиграхме с Йорки, порадвахме се на градината, направихме си божествени бананови палачинки с кокос (станаха много популярни, цели 6 мои приятелки ме питаха за рецептата), и по някое време в късния Неделен следобед се озовахме в дъждовен и прохладен Пловдив на One Design Week Базар.

Юни завърши както и започна – с празненство – именния ден на Тати. И какво е Петров ден без печен петел, домашно омесена питка и торта (семейна традиция)?

Целувки, и до нови месеци-изпълнени-със-скъпи-спомени!

Ваша, Ина

Leave a Reply