Берлин. Ден #2.


11-ти Декември 2014. Ранно Берлинско ставане към 8:30. Закуска, събиране на групата и към 11 потегляме. Денят е хубав. Леко мрачен и влажен. Много усмихнат. 2-4 градуса. Решихме да минем през Шарлотенсбург и после през Зоопарка + може би кратък отскок до Потсдамер плац. Успяхме да влезем в Шарлотенсбург към 12:15. Приказно. Замък с красиви градини. С прекрасен коледен базар пред двореца – един от най-красивите в Берлин. След два часа разходка в двореца, посветихме няколко часа на пазара. Пихме горещо вино, ядохме вурсчета на корем и поснимахме хора и коледно украсени павилиончета. Отбелязахме годишнината на Нина и Мани.

Заваля изведнъж. Неочаквано и напоително. Разделихме се по интереси, някои се прибраха да се обличат, други отидохме до Потсдамер плац да видим шопинг центъра Сони. Оказа се че не е шопинг център, а бизнес сграда. Но пък беше украсен уникално.

Слизайки по ескалатора видях Ангел. Обичам моменти, в които времето спира. Един момент, не по дълъг от няколко секудни, а толкова впечатляващ и запечатан в съзнанието ми, обграден със спокойствие и чувството, че съм точно където трявба да бъда.

Казах в просъница: You are so beautiful.
Тя усмихнато ми отвърна: Thank you. You are,  too.

Бяхме понамръзнали и влязохме да се стоплим в един шопинг мол. Ели и Мария се обадиха, че са пристигнали. Направихме си среща на Александър плац с идеята да хапнем в голямата немска бирария. Но се оказа пълна. И се озовахме на 2ри коледен базар за деня. Чашите… Уникални… Колебах се за минута, но накрая си купих две. После се потопихем в магията на магазините за ръчно правените играчки за елха. Нощта се спусна сякаш неусетно. Решихме да обиколим Белрин с автобус 100. Леко запотен. Отиващ до зоопарка. Двуетажен. Още един базар (но затворен). Срутената църква!  Прибирахме се с 200 + U2. Wombats е на толкова удобно място! Денонощен магазин. Бира. Домашно парти. Смях. Нов съквартирант Американец. Баня. Сън в 1:15.

Още Берлински дни… Ден 1, Ден 3, Ден 4

Leave a Reply